Αθήνα

25.82°C
Clear Sky Humidity: 61%
Wind: ENE at 2.68 M/S
24.92°C / 33.51°C
24.62°C / 35.43°C
26.62°C / 36.2°C
25.56°C / 33.53°C

ΝΕΑ

Σαλαμίνα: Σε γενικό ξεσηκωμό καλεί ο Ομιλος ΠΕΡΙΒΟΣ για τις ΠΟΑΥ

Σαλαμίνα: Σε γενικό ξεσηκωμό καλεί ο Ομιλος ΠΕΡΙΒΟΣ για τις ΠΟΑΥ

Αντίστροφη μέτρηση για τη χωροθέτηση στον Αργοσαρωνικό  - "Να αποτρέψουμε τα σχέδια που θα αλλοιώσουν για πάντα τις όμορφες ακτές του νησιού μας"

Σε στενή συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο ΚΑΘΕΤΗ του Πόρου εκ των πρωτοστατών στη δημιουργία του δικτύου ενάντια στις επιπτώσεις που θα φέρει η τεράστια αύξηση των εκτάσεων για υδατοκαλλιέργειες στον Αργοσαρωνικό, βρίσκεται ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας ΠΕΡΙΒΟΣ.
"Για τη Σαλαμίνα και τα Διαπόρια εκκρεμεί προς το παρόν η χωροθέτηση της ΠΟΑΥ (Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών), αλλά το αργότερο μέχρι το Νοέμβριο 2024 αυτό θα συμβεί" τονίζει ο Περιβαλλοντικός Ομιλος υποστηρίζοντας ότι υπάρχει λίγος ακόμη χρόνος προκειμένου να υπάρξει αντίδραση πριν υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα.
Το σχέδιο προβλέπει 25 φορές αύξηση της έκτασης υδατοκαλλιεργειών σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση, "γεγονός με καταστροφικές συνέπειες για το φυσικό περιβάλλον και το θαλάσσιο και παράκτιο οικοσύστημα του νησιού μας".
Ο Ομιλος ΠΕΡΙΒΟΣ καλεί τη Δημοτική Αρχή, τους συλλόγους και τους κατοίκους της Σαλαμίνας να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί του για να αποτρέψουν τα σχέδια αυτά που θα αλλοιώσουν για πάντα τις όμορφες ακτές του νησιού.

Κάθε Τρίτη σε όλα

τα περίπτερα, σε

όλη την Ελλάδα με

την Ελεύθερη Ώρα.

Please fill the required field.