Αθήνα

25.82°C
Clear Sky Humidity: 61%
Wind: ENE at 2.68 M/S
24.92°C / 33.51°C
24.62°C / 35.43°C
26.62°C / 36.2°C
25.56°C / 33.53°C

ΝΕΑ

Σαλαμίνα: Απαντήστε, κυρία υπουργέ!

Σαλαμίνα: Απαντήστε, κυρία υπουργέ!

Ανοιχτή επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού για τα ναυπηγεία στην Κυνόσουρα -

Τέσσερα καίρια ερωτήματα προς την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με τη λειτουργία ναυπηγείων στην Α' Ζώνη της Κυνόσουρας Σαλαμίνας, θέτει με ανοιχτή επιστολή του ο κος Γιώργος Κοκκινίδης, κάτοικος του νησιού. Τα εύλογα ερωτήματα του κου Κοκκινίδη, που απηχούν τη θέση της τοπικής κοινωνίας, έχουν ως εξής:
- Πώς επιτρέπετε να λειτουργούν ναυπηγεία στην Α΄ ζώνη της Κυνόσουρας, όταν απαγορεύεται ρητά από την κατισχύουσα και ισχύουσα αρχαιολογική νομοθεσία; Εκεί (οι γνώστες), θα σου απαντήσουν περί ΟΛΠ και σύμβασης παραχώρησης και προεδρικού διατάγματος που κυρώνει το μάστερ πλαν. Αποκορύφωμα η δημιουργική απάτη των περίφημων συμβατικών υποχρεώσεων του ελληνικού δημοσίου βάσει της 2016 Σ.Π. Αν ξέρουν να απαντήσουν με αυτό τον τρόπο, η απάντηση βρίσκεται στις 9 ερωτήσεις προς τη Μενδώνη που έγραψα πρόσφατα*. Εκεί δεν υπάρχουν απαντήσεις, μόνο ευθύνες. ΆΡΑ; Τις αναζητούμε!
- Πώς επιτρέπετε να λειτουργούν τα ναυπηγεία που δραστηριοποιούνται στη Σαλαμίνα όταν κανένα δεν έχει έγκυρη και σε ισχύ άδεια λειτουργίας; Έγκυρη κατά το ότι δεν έχει την έγκριση του πρώτιστα κατά νόμον Υπουργείου Πολιτισμού και σε ισχύ κατά το ότι δεν έχει επανεξεταστεί στην πενταετία από την έκδοσή της, όπως προβλέπει ο νόμος,  και σύμφωνα με τους όρους που τίθενται σε αυτές. Καμία άδεια δεν είναι έγκυρη, ούτε σε ισχύ. ΆΡΑ; Ποιες είναι οι ευθύνες σας;
- Ποια λιμενικά έργα, κτίσματα, μηχανολογικές εγκαταστάσεις, πλωτές δεξαμενές, έχετε εγκρίνει; Άρα; Ευθύνες..
- Ποιες είναι οι περίφημες συμβατικές υποχρεώσεις του ελληνικού δημοσίου βάσει της 2016 Σ.Π. και πώς αυτές παρακάμπτουν την κατισχύουσα αρχαιολογική νομοθεσία και επιτρέπουν τη λειτουργία ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων, τη συσσώρευση σαπιοκάραβων, συγχωρούν την αυθαίρετη δόμηση, την κατασκευή λιμενικών έργων, κτισμάτων και εγκαταστάσεων;  
Ο κος Κοκκινίδης, επικαλείται μάλιστα και όσα είπε η κα Μενδώνη στις 25-4-2024: “Η περιοχή της Κυνόσουρας, όπως και των Αμπελακίων Σαλαμίνας, συνδέεται με το ιστορικό γεγονός της ναυμαχίας της Σαλαμίνας και την ύπαρξη του κλειστού πολεμικού λιμένα της και προστατεύεται ως ιστορικός και αρχαιολογικός τόπος με σειρά διατάξεων. Οι εν λόγω περιοχές έχουν επιβαρυνθεί επί σειρά ετών με τη λειτουργία ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων, για την ίδρυση των οποίων οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού ουδέποτε εξέφρασαν θετική γνώμη. Αντιθέτως, οι εισηγήσεις τους ήταν η μη λειτουργία των ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων. Επιπλέον, κατά πάγια τακτική, εισηγούνται αρνητικά περί αιτημάτων έγκρισης Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη λειτουργία και επέκταση των ναυπηγικών επιχειρήσεων".

Κάθε Τρίτη σε όλα

τα περίπτερα, σε

όλη την Ελλάδα με

την Ελεύθερη Ώρα.

Please fill the required field.