Αθήνα

28°C
Few Clouds Humidity: 36%
Wind: W at 4.12 M/S
19.65°C / 27.88°C
19.47°C / 27.19°C
18.11°C / 24.21°C
15.46°C / 24.05°C

ΝΕΑ

Kαμίνια: Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός από το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα

Kαμίνια: Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός από το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα

Οριστικοποιήθηκε η δημιουργία του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Καμίνια από το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα, σε συνάντηση του Δημάρχου

Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και Πρόεδρο του Ιδρύματος κ.κ. Ιερώνυμο.

 Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και σε αυτήν συμμετείχε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης.

Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός θα κατασκευαστεί στο οικόπεδο Ρουσσουνέλου, στην περιοχή των Καμινίων και θα φιλοξενεί 86 παιδιά.  Σημειώνεται ότι, το οικόπεδο εξαγοράστηκε από τον Δήμο Πειραιά έναντι 700.000 ευρώ και είναι χαρακτηρισμένος χώρος για τη δημιουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το ενδεχόμενο αξιοποίησης ενός χώρου στον Πειραιά που ανήκει στην Εκκλησία, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιουσίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι, σκοπός του «Βαφειαδακείου»  είναι η ίδρυση στην Αττική και σε όμορους Νομούς Βρεφονηπιακών Σταθμών, κατάλληλων  ώστε να δέχονται παιδιά ηλικίας ενός έως έξι ετών, με συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια. Ήδη το «Βαφειαδάκειο», έχει κατασκευάσει Βρεφονηπιακούς Σταθμούς σε περιοχές της Αττικής που είχαν ανάγκη από δομές  φιλοξενίας παιδιών.

Κάθε Τρίτη σε όλα

τα περίπτερα, σε

όλη την Ελλάδα με

την Ελεύθερη Ώρα.

Please fill the required field.