ΝΕΑ

Γ.Γαβρίλης: "Επί σειρά ετών ρίχνουν επικίνδυνα απόβλητα στον Κηφισό"

Γ.Γαβρίλης: "Επί σειρά ετών ρίχνουν επικίνδυνα απόβλητα στον Κηφισό"

Nα καταθέσει και ο Δήμος Πειραιά μηνυτήρια αναφορά, όπως έκανε και ο Δήμος Μοσχάτου, για τα επικίνδυνα απόβλητα στον Κηφισσό, καλεί τη δημοτική αρχή η δημοτική παράταξη του Γιώργου Γαβρίλη. "Ο Πειραιάς οφείλει να κάνει το ίδιο, όχι μόνο γιατί η επιβάρυνση και ο κίνδυνος αφορούν πρωτίστως τον Πειραιά λόγω Ψυτάλλειας και Κηφισού, αλλά στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να έχει αντανακλαστικά, να κινητοποιείται, να παίρνει πρωτοβουλίες, να ευαισθητοποιεί τους πολίτες και να ασκεί έλεγχο στους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς" τονίζει σε ανακοίνωση.

Η παράταξη "Αλλάζουμε τον Πειραιά για Ολες και Ολους" αναφέρει ότι η απόρριψη επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων στον Κηφισό και στα φρεάτια ομβρίων της ΕΥΔΑΠ δεν έγινε για πρώτη φορά. "Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση είναι όλο και χειρότερη. Βιομηχανίες, επιχειρήσεις παντός είδους δραστηριοτήτων που δεν έχουν βιολογικό καθαρισμό, επιλέγουν παράνομα να ρίχνουν τα απόβλητά τους ή στα φρεάτια ομβρίων ή και απευθείας στον Κηφισό. Και στις δύο περιπτώσεις τα επικίνδυνα απόβλητα καταλήγουν στη θάλασσα είτε μέσω της Ψυτάλλειας χωρίς να έχει προηγηθεί η οφειλόμενη επεξεργασία τους στο κέντρο επεξεργασίας λυμάτων (μεταφόρτωση) ή απευθείας στον Κηφισό για να καταλήξουν στις εκβολές του ποταμού, που είναι η περιοχή του ΣΕΦ, η οποία είναι προστατευμένη περιοχή. Στην ίδια περιοχή γίνονται θαλάσσια αθλήματα και λίγο δεξιότερα βρίσκεται πλαζ που κάνουν μπάνιο οι πολίτες, ενώ είναι και χώρος αλιείας!
Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη όταν αυτά τα επικίνδυνα απόβλητα λιμνάζουν για 5-6 μήνες μέσα στον Κηφισό και με την πρώτη βροχή καταλήγουν μέσα στη θάλασσα. Επιτέλους, αυτές οι παράνομες και επικίνδυνες ενέργειες γίνονται επί σειρά ετών! Τι απαντά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και η ΕΥΔΑΠ;"

Κάθε Τρίτη σε όλα

τα περίπτερα, σε

όλη την Ελλάδα με

την Ελεύθερη Ώρα.

Please fill the required field.