Αθήνα

25.82°C
Clear Sky Humidity: 61%
Wind: ENE at 2.68 M/S
24.92°C / 33.51°C
24.62°C / 35.43°C
26.62°C / 36.2°C
25.56°C / 33.53°C

ΝΕΑ

Σαλαμίνα: Ενα νησί.... χωματερή!

Σαλαμίνα: Ενα νησί.... χωματερή!

Το Πάσχα πέρασε και τα σκουπίδια πολλαπλασιάστηκαν για άλλη μια φορά στη Σαλαμίνα. Ενα θλιβερό φαινόμενο που βυθίζει το όμορφο νησί στην εξαθλίωση. Σκουπίδια που ξεχειλίζουν από τους κάδους, πεταμένα στρώματα, σπασμένα έπιπλα κι ότι άλλο είναι για... ξεφόρτωμα συναντά κανείς σε διάφορα σημεία του νησιού. Τα σκουπίδια περιμένουν πολλές μέρες με συνέπεια τα αδέσποτα και τα άγρια ζώα με βοηθό τον άνεμο, να διασκορπίζονται στο περιβάλλον και να μένουν για πάντα εκεί.
Ο Δήμος, όπως είναι ήδη γνωστό, αδυνατεί να αντεπεξέλθει αφού το μεγαλύτερο και πολυπληθέσετερο νησί του Αργοσαρωνικού, ιδιαίτερα κατά τις μέρες των διακοπών, διαθέτει πενιχρά μέσα και προσωπικό σε σχέση με το μέγεθός του. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και η έλλειψη ευαισθησίας, συνείδησης και παιδείας. Η "καμπάνα" χτυπά βεβαίως για τους οικιστές του νησιού.
Επομένως, οι ευθύνες βαραίνουν αφενός τους κατοίκους και ιδιαίτερα των εξοχικών αλλά και τη διοίκηση του Δήμου που δεν απαιτεί από την Περιφέρεια μηχανήματα και προσωπικό.
Η μεγάλη έκταση του νησιού σε συνδυασμό με τον οικιστικό ιστό που βρίσκεται παντού απ' άκρη σ'άκρη κάνουν ανυπόφορη την κατάσταση. Δεκάδες φωτογραφίες, καταγγελίες έχουν κατακλύσει το μέιλ της εφημερίδας μας. Δυστυχώς, τα τελευταία 50 χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτα στο θέμα της καθαριότητας που όσο πάει επιδεινώνεται και ντρεπόμαστε όταν οι λιγοστοί ξένοι επισκέπτες λάτρεις της ιστορίας φεύγουν με τις χειρότερες εντυπώσεις.

Κάθε Τρίτη σε όλα

τα περίπτερα, σε

όλη την Ελλάδα με

την Ελεύθερη Ώρα.

Please fill the required field.