Αθήνα

28.39°C
Clear Sky Humidity: 55%
Wind: NE at 4.47 M/S
23.28°C / 30.2°C
24.28°C / 29.66°C
23.54°C / 28.68°C
23.61°C / 28.9°C

ΝΕΑ

Πίσω από το άπλετο φως υπάρχει σκοτάδι...

Πίσω από το άπλετο φως υπάρχει σκοτάδι...

Εμείς οι αιρετοί που οι πολίτες ψήφισαν έχουμε υποχρέωση να λέμε την αλήθεια και να μην κρύβουμε τίποτε κάτω από το χαλί που τεχνηέντως προσπαθούν να κρύψουν μερικοί και να ξεχαστεί.

Τα φώτα που λάμπουν στους δρόμους και με υπερηφάνεια έβγαζαν προεκλογικά φωτογραφίες , αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές ζημιές στο Δήμο.

Είναι η αιτία της αύξησης των Δημοτικών τελών , είναι η αιτία της οικονομικής στενότητας του Δήμου που τον οδηγεί σε πιθανή οικονομική κατάρρευση .

Δυστυχώς όμως δημιουργήθηκε ένας «καρκίνος» στην καρδιά του Δήμου που θα έχει τεράστιες επιπτώσεις και στις επόμενες Δημοτικές αρχές, που θα γιατρευτεί μόνο όταν αυτό το σπυρί σπάσει , μόνο όταν καταγγελθεί αυτή η σύμβαση που έχει υπογράψει η Δημοτική αρχή του κ. Παναγόπουλου.

Σκοπός της Ενεργειακής αναβάθμισης με απλά λόγια, ήταν να αλλάξουμε τις λάμπες του οδοφωτισμού με λαμπτήρες Led , να εξοικονομήσουμε ενέργεια , άρα να πληρώνουμε λιγότερα στην ΔΕΗ.

Συμβαίνει όμως αυτό; To κατάφερε η Διοίκηση του κ. Παναγόπουλου;

Με μία μελέτη που ετοίμασε ο κ. Βειόγλου της Τεχνικής υπηρεσίας της Αντιπεριφέρειας Νήσων ( πως ο κ. Βειόγλου μπλέχτηκε σε αυτό το έργο θα τα πούμε σε άλλο άρθρο) στόχος ήταν να εξοικονομήσουμε ενέργεια 68,5% όπου θα πληρωνόταν ο ανάδοχος και φυσικά ο Δήμος θα πλήρωνε πολύ λιγότερα στη ΔΕΗ

Επιλέχτηκε με διαγωνισμό η εταιρεία ΟΤΕ GLOBILED αφού στον διαγωνισμό συμμετείχαν δύο εταιρείες …… αλλά αποχώρησε…… η μία και έτσι στην ΜΟΝΑΔΙΚΗ!!!!!!! εταιρεία έδωσαν το έργο!!!!. Το περίεργο είναι, ότι η εταιρεία αυτή που αποχώρησε, ήταν ΣΥΝΑΙΤΕΡΟΣ ……..με αυτή που πήρε τον οδοφωτισμό στη Σαλαμίνα στο ίδιο έργο στα Μέγαρα!!!!!!

Τελικά σε αυτό τον διαγωνισμό των εκατομμυρίων συμμετείχαν δύο εταιρείες που ήταν συνέταιροι ή ανταγωνιστές;

Τα συμπεράσματα δικά σας …..

Αποτέλεσμα για να μη μακρηγορούμε, η ανάδοχος εταιρεία σε 12 χρόνια θα μας πάρει περίπου 12 εκατομμύρια χωρίς Φ.Π.Α !!!!!

Ο Δήμος προτίμησε αυτή την λύση χωρίς να εξετάσει εάν υπάρχει άλλη περισσότερο συμφέρουσα με το ίδιο αποτέλεσμα. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και τα έχουμε πει και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Γιατί δεν πήρατε δάνειο από το Παρακαταθηκών και Δανείων ;

Του Μάνου Δερτούζου*

Γιατί δεν πήρατε χρήματα από την Περιφέρεια όπως πήραν άλλοι Δήμοι;

Γιατί δεν προτιμήσατε την εμπεριστατωμένη μελέτη του Μηχανικού Άγγελου Χειρδάρη όπου με αυτεπιστασία θα στοίχιζε το έργο τα μισά χρήματα;

Γιατί δεν συνεχίζαμε μόνοι μας ως υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού να αλλάζουμε τις λάμπες οδοφωτισμού με λαμπτήρες Led;

Είχαμε ήδη το 2019 αλλάξει 10.500 επί συνόλου 17.500

Επειδή έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που παραδώσατε τον Οδοφωτισμό σε ιδιώτη, οποίος μας παίρνει από τα Δημοτικά τέλη που όλοι μαζί πληρώνουμε 1.200.000 !!! τον χρόνο, στις 9/7 κατέθεσα έγγραφο στο Δήμο και ζητώ απαντήσεις. Το έγγραφο το κοινοποιώ και μπορείτε να το διαβάσετε.

Πόσο μας κοστίζει ο οδοφωτισμός κε Κόγια σήμερα και πόσο μας κόστιζε προτού παραδώσετε τον οδοφωτισμό στον ιδιώτη ο οποίος υποτίθεται με την εξοικονόμηση ενέργειας που θα πετύχαινε θα πληρώναμε λιγότερο;

Μήπως τελικά πληρώνουμε σήμερα διπλάσια!!!!!!!;

Περιμένω απάντηση σε όλα τα ερωτήματα κε Κόγια τα οποία είναι σημαντικά μέσα σε δύο μήνες όπως ορίζει ο νόμος.

Τώρα πλέον μετά από ένα χρόνο όλοι ξέρουμε, ότι πίσω από το άπλετο φως υπάρχει σκοτάδι…….

Η συνέχεια αυτής της υπόθεσης θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες αφού ο έγκριτος Νομικός κ. Δημοσθένης Μπακόπουλος ως γνωστό κατέθεσε τον φάκελο στον Εισαγγελέα.

*Ο κος Μάνος Δερτούζος είναι Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας

Κάθε Τρίτη σε όλα

τα περίπτερα, σε

όλη την Ελλάδα με

την Ελεύθερη Ώρα.

Please fill the required field.