Αθήνα

22.02°C
Few Clouds Humidity: 72%
Wind: NNE at 3.09 M/S
20.03°C / 25.83°C
19.18°C / 25.93°C
19.07°C / 26.44°C
19.66°C / 27.84°C

ΝΕΑ

Σαλαμίνα: Tα μπιλιετάκια ξανάρχονται....

Σαλαμίνα: Tα μπιλιετάκια ξανάρχονται....

Του Μάνου Δερτούζου*

Θυμάστε εκείνα τα «μπιλιετάκια» που είχε στείλει ο Δήμος Σαλαμίνας το 2022 και ζητούσε να εισπράξει χρηματικές προκαταβολές για τις πολεοδομικές μελέτες περιοχών Β κατοικίας Αγ. Δημήτριος – Ζορμπαλά- Περιστέρια στο Αίας Κλαπ;
Θυμάστε ακόμη τα μπιλιετάκια που έστειλαν για είσπραξη χρηματικών προκαταβολών από ιδιοκτήτες ακινήτων των οικιστικών περιοχών Α’ κατοικίας του Δήμου Σαλαμίνας για τη χρηματοδότηση της Πολεοδομικής μελέτης; Ήταν τότε που προήλθε αναστάτωση στους πολίτες διότι κλήθηκαν να πληρώσουν σε μία ιδιοκτησία η οποία τελεσίδικα δεν έχει καθοριστεί και αυτό γίνεται μόνο κατά την πράξη εφαρμογής.
Ο Δήμαρχος τότε τα πήρε πίσω και με νέες αποφάσεις της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να τα ξαναστείλουν στους πολίτες με χρεώσεις βάσει των αντικειμενικών αξιών.

Οι αποφάσεις αυτές πάρθηκαν 18/8/22 για τις περιοχές Β κατοικίας και 14/10/22 για περιοχές Α κατοικίας όπως πιο πάνω ανέφερα.Πότε υποχρεούται ο πολίτης να πληρώσει εισφορά σε χρήμα κάτι πού ζητά τώρα να χρεώσει τους πολίτες η Δημοτική αρχή;
Η εισφορά σε χρήμα υπολογίζεται με βάση το εμβαδόν της ιδιοκτησίας, όπως αυτή διαμορφώνεται με την πράξη εφαρμογής και την τιμή ζώνης του οικοπέδου κατά το χρόνο κύρωσης της πράξης εφαρμογής.
Γιατί τότε και όχι νωρίτερα; Διότι η πράξη εφαρμογής καθορίζει τα τμήματα που αφαιρούνται από κάθε ιδιοκτησία για εισφορά γης, τα τμήματα που μετατρέπονται σε χρηματική εισφορά και προσδιορίζει τα τμήματα που ρυμοτομούνται για κοινόχρηστους χώρους η καταλαμβάνονται από κοινωφελείς χώρους.Αυτό τι σημαίνει με απλά λόγια κύριε Δήμαρχε και κε Κόγια;
Ότι δεν μπορείτε να χρεώσετε τους πολίτες και παράνομα στέλνετε τα «μπιλιετάκια» , χωρίς να γνωρίζετε ποια θα είναι η πραγματική ιδιοκτησία του πολίτη που θα προκύψει κατά την κύρωση της πράξης εφαρμογής.
Τα μπιλιετάκια αυτά ξαναστέλνονται στους πολίτες!!!!
Ρωτώ το Δήμαρχο κ. Παναγόπουλο: Γιατί κύριε Δήμαρχε αυτά τα «μπιλιετάκια» τα κρύψατε στο συρτάρι σας προεκλογικά και τα εμφανίζετε τώρα μετά τις εκλογές; Μήπως για να αποφεύγατε την κατακραυγή και πιθανή ήττα στις εκλογές; Μήπως εξαπατήσατε πολιτικά τους πολίτες και δεν σας ενδιαφέρει τώρα η κατακραυγή αφού τις εκλογές τις έχετε κερδίσει;
Κύριε Παναγόπουλε, Δήμαρχε Σαλαμίνας, στην απόφαση που πήρε η πλειοψηφία στις 18/8 22 για τις περιοχές Β κατοικίας μετά από φωνές της αντιπολίτευσης, αποφασίστηκε ότι θα αναζητήσετε πηγές χρηματοδότησης για τις πολεοδομικές μελέτες όπως έκαναν άλλες περιοχές και δεν θα χρεώσετε τους πολίτες.
Ζητώ, κύριε Δήμαρχε, δημόσια να μου πείτε τι ενέργειες έχετε κάνει, ποια έγγραφα έχετε στείλει, ποιους αξιωματούχους έχετε συναντήσει και πότε , προκειμένου να μη χρεώσετε τους πολίτες. Προχωρείτε σε μία πράξη παράνομη χρεώνοντας τους δημότες, διότι τα οικονομικά του Δήμου βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση εξ αιτίας της αλόγιστης οικονομικής πολιτικής που ακολουθείτε.
Οδηγήσατε τον Δήμο στον οικονομικό στραγγαλισμό, αφού υποθηκεύσατε τα ανταποδοτικά του Δήμου με την αλόγιστη σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση. Σταματήστε τους διαγωνισμούς και τις αναθέσεις με έκπτωση που ντρέπεται και η ντροπή με 0,02%!!!

*Ο κος Μάνος Δερτούζος είναι ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας

Κάθε Τρίτη σε όλα

τα περίπτερα, σε

όλη την Ελλάδα με

την Ελεύθερη Ώρα.

Please fill the required field.