Αθήνα

16.91°C
Few Clouds Humidity: 53%
Wind: NNE at 6.17 M/S
12.64°C / 20.28°C
15.21°C / 19.8°C
14.99°C / 20.33°C
13.33°C / 20.37°C

ΝΕΑ

Σαλαμίνα: Ξήλωσαν το όνομα του Γεώργιου Καραϊσκάκη

Σαλαμίνα: Ξήλωσαν το όνομα του Γεώργιου Καραϊσκάκη

Για να τιμήσουν τη μνήμη της αδικοχαμένης αθλήτριας Εύας Πετρόχειλου - Ανάστατη η τοπική κοινωνία

Αντιμέτωπη με εύλογα ερωτήματα και αντιδράσεις βρίσκεται η Δημοτική Αρχή Σαλαμίνας μετά την ανεξήγητη εισήγηση και την ομόφωνη απόφαση να μετονομαστεί το Κλειστό Γυμναστήριο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Το Δημοτικό Συμβούλιο με την ομολογουμένως αδιανόητη απόφασή του στις 5 Σεπτεμβρίου του 2024, έδωσε το πράσινο φως ώστε το Γυμναστήριο να αλλάξει όνομα και να πάρει αυτό της αδικοχαμένης αθλήτριας βόλεϊ του ΑΣΣ ΤΕΛΑΜΩΝ Εύας Πετρόχειλου η οποία το 2019, έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα. Ο τραγικός θάνατος της 18χρονης μαθήτριας και ο ανείπωτος πόνος της οικογένειάς της έχουν αγγίξει στο σύνολό της την τοπική κοινωνία, όπως και η απώλεια πολλών δεκάδων νέων ανθρώπων στην άσφαλτο του παραμελημένου, από όλες τις δημοτικές αρχές, οδικού δικτύου.
Να επισημάνουμε ωστόσο, ότι ουδεμία δημοτική αρχή τίμησε τη μνήμη των αθώων ψυχών που χάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια σε τροχαία συμβάντα και όχι μόνο, στο νησί, φθάνοντας μάλιστα σε σημείο να αφαιρέσει το όνομα ενός εθνικού ήρωα που έδωσε αμέτρητες μάχες στην πρώτη γραμμή, για τη λευτεριά του ελληνικού γένους αλλά και την ίδια του τη ζωή. Πρόκειται για εθνομηδενιστική πράξη που ισοδυναμεί με ασέβεια και ιεροσυλία που καταρρακώνει το μέγεθος της προσωπικότητας του στρατάρχη της Επανάστασης του '21.
Υπόλογο βεβαίως, είναι σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο μηδενός εξαιρουμένου καθώς ακόμα και οι παρατάξεις της μειοψηφίας υπό τον φόβο των αντίκτυπου που θα είχε στην οικογένεια της εκλιπούσας μια αρνητική ψήφος τους, αποδέχτηκαν την πρόταση και υπερψήφισαν τη μετονομασία του Κλειστού Γυμναστηρίου παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο ο Δήμος οργανώνει Τουρνουά Βόλεϊ για να τιμήσει τη μνήμη της 18χρονης κοπέλας.
Ολοι όσοι ψήφισαν υπέρ της κατάργησης του ονόματος του Γεώργιου Καραϊσκάκη μένουν έκθετοι όχι μόνο απέναντι στην τοπική κοινωνία αλλά πρωτίστως απέναντι στην ιστορία του ελληνικού έθνους και γίνονται συμμέτοχοι σε μια πράξη η οποία συστρατεύεται με τους υποστηρικτές της ισοπέδωσης και της λήθης του λαού μας όσον αφορά την ιστορία του τόπου μας και τους πρωταγωνιστές του αγώνα για τη λευτεριά.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουμε δεχθεί, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και πολλοί Σαλαμίνιοι έχουν απευθυνθεί στην Εκκλησία προκειμένου να ξεσηκωθούν από κοινού για να ακυρωθεί η απόφαση ώστε να επανατοποθετηθεί η πινακίδα με το όνομα του Γεώργιου Καραϊσκάκη.
Για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μίλησε στην εφημερίδα μας ο πατέρας Ανάργυρος του Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου όπου φυλλάσσονται οστά του εθνικού μας ήρωα. Ο πατήρ Ανάργυρος δήλωσε αντίθετος με την αποκαθήλωση του ονόματός του ενώ ανέφερε ότι δέχεται καθημερινά παράπονα από το ποίμνιό του ζητώντας του να παρέμβει. Ομως, όπως είπε, δεν έχει τη δυνατότητα παρέμβασης καθώς είναι κληρικός και όχι πολιτικός. Πρότεινε δε να δοθεί το όνομα της άτυχης κοπέλας σε κάποια άλλη αθλητική υποδομή που θα αποκτήσει το νησί.
"Οι ήρωες δεν αποκαθηλώνονται στον βωμό της ψηφοθηρίας η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει την εθνική συνείδηση και την ιστορική μνήμη" τόνισε μιλώντας στην Εν Πειραιεί ο Α.Κ. εκφράζοντας παράλληλα, τον σεβασμό του στη μνήμη του 18χρονης και την κατανόησή του για τον αβάσταχτο πόνο της οικογένειάς της.
Ακόμα και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι τηλεφωνικές καταγγελίες στην Εν Πειραιεί για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζονται.

Κάθε Τρίτη σε όλα

τα περίπτερα, σε

όλη την Ελλάδα με

την Ελεύθερη Ώρα.

Please fill the required field.