Αθήνα

28.39°C
Clear Sky Humidity: 55%
Wind: NE at 4.47 M/S
23.28°C / 30.2°C
24.28°C / 29.66°C
23.54°C / 28.68°C
23.61°C / 28.9°C

ΝΕΑ

Πλήρωσε ο Πειραιάς τη βεντέτα Μητσοτάκη - Μαρινάκη

Πλήρωσε ο Πειραιάς τη βεντέτα Μητσοτάκη - Μαρινάκη

Ούτε ένας βουλευτής στο νέο κυβερνητικό σχήμα - Εξαπάτηση Κατσαφάδου από τον ίδιο τον πρωθυπουργό -

Πικρή γεύση άφησε στον Πειραιά ο αναιμικός κυβερνητικός ανασχηματισμός που ακολούθησε το εκλογικό σοκ της 9ης Ιουνίου. Η κατάρρευση των ποσοστών της κυβερνώσας παράταξης στις ευρωεκλογές οδήγησε σε σπασμωδικές κινήσεις το επιτελείο του Μαξίμου και στην εν βρασμώ απόφαση να αποκλείσει και τις δύο εκλογικές περιφέρειες του Πειραιά από το κυβερνητικό σχήμα. Η μοναδική βουλευτής του Πειραιά, και μέχρι πρότινος αρεστή στον πρωθυπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου ουσιαστικά αποπέμφθηκε όχι λόγω της ανεπάρκειάς της ως υπουγού Εργασίας αλλά λόγω της αυτοδιάθεσής της στο στενό περιβάλλον του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Ο κος Μητσοτάκης με πρόσχημα το χαμηλό εκλογικό ποσοστό και την απώλεια ενός εκατ. ψήφων βρήκε... τα εξιλαστήρια θύματα για να τους χρεώσει την ήττα και να τα απομακρύνει ως αποδιοπομπαίους τράγους.  Λίγες ώρες μετά το χαστούκι των ευρωεκλογών ο πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία να ξηλώσει όλο το σύστημα του τροπαιοφόρου προέδρου της ερυθρολεύκης ΠΑΕ από την κυβέρνηση - που θέλει να την ελέγχει - σε βάρος όμως, του Πειραιά και της ευρύτερης περιφέρειας. Η μεταξύ τους "βεντέτα" δε φαίνεται όμως, να κοντοζυγώνει. Αντιθέτως θα 'χει και μακρά συνέχεια, σ' έναν αγώνα μπρα ντε φερ μέχρι... τελικής πτώσης.
Πέραν της απομάκρυνσης των προσώπων της επιρροής Μαρινάκη ο πρωθυπουργός αποδείχθηκε ανακόλουθος όσον αφορά τις υποσχέσεις που είχε δώσει σε κάποιους βουλευτές. Ενας απ΄αυτούς είναι και ο πρώτος σε ψήφους και με μεγάλη διαφορά, Κώστας Κατσαφάδος ο οποίος είναι και ο απόλυτα κυρίαρχος στην εκλογική του περιφέρεια. Ο Πειραιώτης βουλευτής, είχε την υπόσχεση του ίδιου του πρωθυπουργού για την επαναφορά του στην κυβέρνηση. Εν τέλει, ο κος Μητσοτάκης δεν κράτησε τον λόγο του εξαπατώντας ουσιαστικά τον Κώστα Κατσαφάδο και δυσαρεστώντας συν τοις άλλοις τις χιλιάδες των ψηφοφόρων του.
Την ίδια ώρα, ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει κάτι άλλο πέρα από την ακρίβεια και την ανέχεια που τον έχουν καταδικάσει σε μια μίζερη ζωή, με στερήσεις και χωρίς προοπτική. Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο ερχομός του κου Μυλωνάκη ως... θαυματοποιού από τη Βουλή στο Μαξίμου, η επανα-υπουργοποίηση του κυρίου Θεοδωρικάκου, η ανάθεση χαρτοφυλακίου στον κο Οικονόμου δε θα αναχαιτίσουν την περαιτέρω συρρίκνωση του πενιχρού μισθού από τις αλματώδεις αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής, δε θα φρενάρουν το ράλι τιμών σε ενέργεια, καύσιμα και δε θα ανακόψουν τη φοροεπιδρομή.
Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση είναι αποκομμένη από την κοινωνία. Επομένως, βασικό μειονέκτημα του κου Μητσοτάκη και του περίγυρού του δεν είναι μόνο τα παιχνίδια εξουσίας και οι δεσμοί με τα επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά πρωτίστως είναι η έλλειψη ενσυναίσθησης. Και χωρίς αυτή, η κοινωνία είναι καταδικασμένη να υποτάσσεται στις βουλές μιας κυβέρνησης που είναι παγιδευμένη στην ελιτίστικη νοοτροπία της. Αλλωστε αυτό μαρτυρά το γεγονός ότι η χώρα μας είναι η τέταρτη πιο φτωχή χώρα στην Ε.Ε.

Κάθε Τρίτη σε όλα

τα περίπτερα, σε

όλη την Ελλάδα με

την Ελεύθερη Ώρα.

Please fill the required field.