Αθήνα

16.91°C
Few Clouds Humidity: 53%
Wind: NNE at 6.17 M/S
12.64°C / 20.28°C
15.21°C / 19.8°C
14.99°C / 20.33°C
13.33°C / 20.37°C

ΝΕΑ

Πέραμα: Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

Πέραμα: Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

Ομόφωνο ψήφισμα για το έργο κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης της Λεωφόρου Σχιστού - Λάβρος ο Γιάννης Λαγουδάκος -

Προφητικός αποδείχτηκε ο Δήμαρχος Περάματος καθώς στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τέθηκε, κατόπιν δικής του εισήγησης, επί τάπητος το θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών για την προκήρυξη του έργου της κυκλοφοριακής συμφόρησης της Λ. Σχιστού. Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, η ανατροπή ενός βυτιοφόρου προκάλεσε κυκλοφοριακή ασφυξία όχι μόνο στο Πέραμα αλλά και σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Το σημαντικότερο ωστόσο, ήταν η κατεπείγουσα απομάκρυνση εκατοντάδων ανθρώπων λόγω της επικινδυνότητας του φορτίου για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Η συζήτηση του θέματος κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέδειξε τις επιπτώσεις που έχει η μη υλοποίηση εδώ και χρόνια του αναγκαίου οδικού έργου το οποίο θα οδηγήσει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση όλη την περιοχή, από το Σχιστό έως τον Ασπρόπυργο. Αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν έκδοση ψηφίσματος αλλά και εξουσιοδότησης του Δημάρχου, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής με σκοπό την επίσπευση των διαδικασιών προκήρυξης και κατασκευής του Οδικού έργου κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης της Λεωφόρου Σχιστού, της Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω και της Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου μέχρι τη γέφυρα Ασπροπύργου» ενώ από τις τοποθετήσεις ων δημοτικών Συμβούλων δεν αποκλείστηκε, αν χρειαστεί, να προβούν και σε κινητοποιήσεις.
«Οι υποσχέσεις για την κατασκευή του έργου περίσσεψαν, αλλά χωρίς αντίκρισμα, από όλες τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις, από θεσμοθετήσεώς τους μέχρι σήμερα. Ηχηρή και η απουσία του υπουργείου Υποδομών, με μόνη φωτεινή εξαίρεση τον υπουργό Υποδομών Κωνσταντίνο Α. Καραμανλή, που με Υπουργική Απόφαση όρισε το έργο ως εθνικής σημασίας και έσωσε την ωριμότητα του έργου, ανανεώνοντας τους Περιβαλλοντικούς του Όρους. Από τότε μόνο υποσχέσεις από την Περιφέρεια Αττικής, που ανερυθρίαστα παραβιάζονται συστηματικά" τόνισε κατά την εισήγησή του ο Δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκος».
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που επικαλέστηκε ο κος Λαγουδάκος, τα τεύχη δημοπράτησης του έργου είναι έτοιμα και εγκεκριμένα. "Είναι ζωτικής σημασίας" είπε "για το Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού (82 επιχειρήσεων και πλέον των 1.500 μονίμων εργαζομένων ενώ επίσης, αποτελεί βασική υποδομή για τη μεταφορά ειδικευμένου εργατοτεχνικού δυναμικού και υλικών από τον ευρύτερο Πειραιά, προς τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, θα συνδέσει άμεσα την Αττική Οδό με την Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου (μόλις 1,4 χιλ. η ολοκλήρωση) και θα περατώσει επί τέλους την ατέλειωτη καθημερινή ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων οδηγών εγκλωβισμένων στα αυτοκίνητά τους. "Πιστεύουμε", κατέληξε, "ότι η Περιφερειακή Αρχή θα δώσει την τελική αποφασιστική ώθηση για την προκήρυξη και τελικά την κατασκευή του έργου".

Κάθε Τρίτη σε όλα

τα περίπτερα, σε

όλη την Ελλάδα με

την Ελεύθερη Ώρα.

Please fill the required field.