Αθήνα

16.91°C
Few Clouds Humidity: 53%
Wind: NNE at 6.17 M/S
12.64°C / 20.28°C
15.21°C / 19.8°C
14.99°C / 20.33°C
13.33°C / 20.37°C

ΝΕΑ

Αγ.Ι.Ρέντης: Ξεκινούν οι εργασίες για την ανέγερση του 3ου Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου

Αγ.Ι.Ρέντης: Ξεκινούν οι εργασίες για την ανέγερση του 3ου Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου

Τα θέματα σχολικών μονάδων Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη συζήτησε ο Δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Μαραγκάκης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ ΑΕ) κ. Αθανάσιο Γιάνναρη και τον Γενικό Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έργων ΣΔΙΤ κ. Θεόδωρο Κυριαζόπουλο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Μαρία Αραβαντινού, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ελευθέριος Χατζηπαυλίδης και ο Πρόεδρος Α’ βάθμιας Επιτροπής Παιδείας κ. Ηλίας Σάμιος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν στην επίλυση προβλημάτων σχολικής στέγασης και υλικοτεχνικής υποδομής. Συγκεκριμένα, ξεκινούν οι εργασίες για την ανέγερση του 3ου Δημοτικού σχολείου και του 3ου Νηπιαγωγείου Αγ.Ι. Ρέντη, ένα αίτημα πολλών ετών με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης ένα χρόνο. Η ΚΤΥΠ Α.Ε δεσμεύτηκε για τη μεταφορά του 18 ου και 19 ου νηπιαγωγείου Νίκαιας σε προκατασκευασμένες αίθουσες έως τις αρχές του έτους 2025, προκειμένου να αντικατασταθούν τα δυο κοντέινερ στα οποία στεγάζονται.

Ακόμη, για την ανέγερση νηπιαγωγείου σε χώρο του 20ου και 25ου Δημοτικού σχολείου Νίκαιας, αποφασίστηκε η επικαιροποίηση της μελέτης του Δήμου και η έκδοση της οικοδομικής αδείας από την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. και η ΚΤΥΠ Α.Ε διαβεβαίωσε ότι θα ζητήσει να ενταχθεί η χρηματοδότηση του έργου σε πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Παράλληλα, συζητήθηκε η ένταξη σχολικών μονάδων στο Εθνικό Κτηματολόγιο, με στόχο την εξασφάλιση της ιδιοκτησίας τους στο Δήμο, διευκολύνοντας μ’αυτό τον τρόπο την ένταξή τους σε επιδοτούμενα προγράμματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχολικές μονάδες μπορούν μετά από σχετικό αίτημα να ενημερώνουν την ΚΤΥΠ Α.Ε για τις ανάγκες στους σε υλικοτεχνική υποδομή.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης δήλωσε: «Η ανέγερση του 3 ου Δημοτικού Σχολείου Ρέντη και η μεταφορά των νηπιαγωγείων θα προσφέρουν στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς καλύτερες συνθήκες μάθησης. Θέλω να ευχαριστήσω τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε κ. Αθανάσιο Γιάνναρη για την ανταπόκρισή του και είμαι σίγουρος ότι αυτή η δέσμευση στήριξης θα συνεχιστεί προς όφελος της μαθητικής και της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Κάθε Τρίτη σε όλα

τα περίπτερα, σε

όλη την Ελλάδα με

την Ελεύθερη Ώρα.

Please fill the required field.