Αθήνα

22.76°C
Overcast Clouds Humidity: 77%
Wind: N at 2.24 M/S
19.99°C / 26.49°C
19.78°C / 25.96°C
18.57°C / 26.49°C
20.04°C / 27.95°C

ΝΕΑ

Προ των πυλών να γίνει η Σαλαμίνα ένα απέραντο ιχθυοτροφείο

Προ των πυλών να γίνει η Σαλαμίνα ένα απέραντο ιχθυοτροφείο

Να συγκαλέσει ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας για τις ιχθυοκαλλιέργειες με την παρουσία των Βουλευτών της Β' Πειραιά όλων των κομμάτων και να δώσουν ισχυρό μήνυμα, όπως έκανε και ο Πόρος καλεί τον Δήμαρχο, ο δημοτικός σύμβουλος Μάνος Δερτούζος. "Δε θα δεχτούμε περαιτέρω υποβάθμιση του νησιού μας. Εάν δεν το κάνει πέρα από τις ιστορικές του ευθύνες, είναι σίγουρο ότι το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με 25 υπογραφές" τονίζει ο κος Δερτούζος ο οποίος παράλληλα καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «ΠΕΡΙΒΟΣ» την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα Δημήτρη Μπόγρη.
Οπως αναφέρει είναι προ των πυλών νέα υποβάθμιση για το νησί. "Μετά την ασέλγεια των Αρχαιολογικών Χώρων και το Νεκροταφείο
πλοίων στον Ιστορικό τόπο, είμαστε προ των πυλών η Σαλαμίνα να γίνει ένα απέραντο Ιχθυοτροφείο από την Κακή Βίγλα και τον Λιμνιώνα μέχρι τα Κανάκια. Το Νότιο τμήμα της Σαλαμίνας το πλέον τουριστικό με τις ωραιότατες παραλίες του κινδυνεύει να γεμίσει ιχθυοτροφεία εάν δεν ξυπνήσουμε από τον ύπνο που βρισκόμαστε".

Και συνεχίζει: "Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαλαμίνας κατ' επανάληψη έχει τοποθετηθεί και με ομόφωνες αποφάσεις του από το 2011 έχει εναντιωθεί στην ΚΥΑ για τη δημιουργία ΠΟΑΥ (Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Ιχθυοκαλλιεργειών. Το ίδιο έκανε στις 17 Μαρτίου 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο όπου ομόφωνα Γνωμοδότησε αρνητικά για την Στρατηγική μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την ανάπτυξηΥδατοκαλλιεργειών στην περιοχή στη Σαλαμίνα αλλά και της ευρύτερης περιφερειακής Ενότητας Νήσων. Αυτό όμως δεν φτάνει. Η Δημοτική αρχή Παναγόπουλου μπορεί να είπε όχι στις Ιχθυοκαλλιέργειες αλλά όχι μόνο δεν στήριξε, αλλά έκανε τα στραβά μάτια όταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 31/8/21 ενέκρινε όρους για επέκταση Ιχθυοτροφείου, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο στις 28/12/20 με την 188/20 απόφασή του είχε αρνητική θέση".

Ο δημοτικός σύμβουλος κατηγόρησε τον Δήμο ότι έμεινε απαθής παρακολουθώντας τις εξελίξεις χωρίς καμιά ουσιαστική ενέργεια όταν ο Πόρος, τόσο με τον τ. Δήμαρχο Γιάννη Δημητριάδη όσο και με τον νέο Δήμαρχο Γιώργο Κουτουζή βρίσκεται σε έναν διαρκή «πόλεμο» με την Κυβέρνηση. "Η λέξη «πόλεμος» άγνωστη τόσο για τον κ. Παναγόπουλο όσο και εκείνων που κατέχουν κομματικές θέσεις αλλά συγχρόνως θεσμικές και τρέμουν να ορθώσουν πολιτικό λόγο και να εναντιωθούν για τα συμφέροντα του νησιού , μην τυχόν και στεναχωρέσουν αυτούς που υπηρετούν".

Κάθε Τρίτη σε όλα

τα περίπτερα, σε

όλη την Ελλάδα με

την Ελεύθερη Ώρα.

Please fill the required field.