Αθήνα

16.91°C
Few Clouds Humidity: 53%
Wind: NNE at 6.17 M/S
12.64°C / 20.28°C
15.21°C / 19.8°C
14.99°C / 20.33°C
13.33°C / 20.37°C

ΝΕΑ

Σε κακή κατάσταση οι ράμπες για αμαξίδια στο δίκτυο της ΣΤΑ.ΣΥ.

Σε κακή κατάσταση οι ράμπες για αμαξίδια στο δίκτυο της ΣΤΑ.ΣΥ.

Τίποτα δεν έχει γίνει τέσσερις μήνες μετά την επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Σταθερών Συγκοινωνιών για τα προβλήματα πρόσβασης που έχουν όσοι πολίτες κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο, στην άνοδο του σταθμού «Μοναστηράκι». Παρά τις διαβεβαιώσεις της Εταιρείας ότι το πρόβλημα είναι προσωρινό και έχει δρομολογηθεί λύση για όλο το δίκτυο, η ΣΤΑ.ΣΥ. κρύβοντας, όπως αναφέρει το σωματείο, το πρόβλημα κάτω από το «χαλί» έκανε αντικατάσταση της προβληματικής ράμπας ανόδου του σταθμού «Μοναστηράκι» με αυτή του σταθμού «Άγιος Νικόλαος», η οποία ήταν σε καλύτερη κατάσταση. "Ως εκ τούτου το πρόβλημα μεταφέρθηκε στον Άγιο Νικόλαο. Επειδή η αντιμετώπιση του προβλήματος από την πλευρά της Εταιρείας γίνεται επιφανειακά και μόνο επικοινωνιακά, μη λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των συμπολιτών μας που έχουν δυσκολία στην μετακίνησή τους, θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε εμείς για τα παρακάτω:
 Οι ράμπες επιβίβασης - αποβίβασης αμαξιδίων είναι απαραίτητες στους σταθμούς που η αποβάθρα τους παρουσιάζει καμπύλη.
 Οι σημερινές ράμπες είναι παλιές και αρκετές φορές επισκευασμένες. Κάποιες από αυτές έχουν φτάσει στο όριο και η επισκευή τους να είναι
πολύ δύσκολη έως αδύνατη.
 Η παραγγελία των νέων ραμπών είναι άγνωστο πότε θα τελεσφορήσει.
 Ο σταθμός που η ράμπα του είναι λειτουργική και πιστοποιημένη είναι μόνο στο σταθμό ανόδου «Μοναστηράκι»
 Οι ράμπες που βρίσκονται στους υπόλοιπους σταθμούς είναι σε κακή κατάσταση και πρέπει να χρησιμοποιούνται με ιδιαίτερη προσοχή ή να αποφεύγονται.
"Η πρόσβαση των συνανθρώπων μας είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να αντιμετωπίζεται μόνο επικοινωνιακά" τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων Σταθερών Συγκοινωνιών.

Κάθε Τρίτη σε όλα

τα περίπτερα, σε

όλη την Ελλάδα με

την Ελεύθερη Ώρα.

Please fill the required field.